Krémová polévka s bramborami a hráškem
30 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
 - 1litrBujón slepičí
 - 1kusBobkový list
 - 450gramůHrášek
 - 1špetkaBazalka
 - 6lžicZakysaná smetana
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 0,5litrVoda pitná
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s bujónem, do kterého jsme přidali bobkový list. Když začnou brambory měknout, přisypeme hrášek a bazalku, následně vaříme, dokud hrášek nezměkne (přibližně 5 minut). Dbáme na to, aby hrášek neztratil svoji svěží zelenou barvu. Bobkový list a bazalku vybereme, vyhodíme.
 - 2Polévku propasírujeme na jemný krém, který znovu dáme do hrnce a ještě pozvolna prohřejeme.
 - 3Servírujeme v miskách, na porci přidáme lžíci kysané smetany, kterou ještě můžeme mírně posypat pepřem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.