Krupicový koláč s tvarohem a rozinkami
95 min.
Ingredience
- 6lžicPšeničná krupice
 - 4kusyVejce slepičí
 - 140gramůMáslo čerstvé
 - 650gramůTvaroh jemný
 - 2kusyCukr vanilka
 - 120gramůHrozinky
 - 5lžicCukr krupice
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
753 mg
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme ve vodní lázni. V míse smícháme tvaroh s rozšlehanými vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a krupicí. Poté postupně přilijeme máslo a důkladně promícháme. Nakonec přidáme omyté rozinky.
 - 2Troubu předehřejeme na 200°C.
 - 3Šarlotkovou formu vymažeme, vlijeme těsto a pečeme asi 75 minut.
 - 4Hotový koláč necháme vychladnout a vyjmeme z formy.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.