Kuře na zelenině s olivami
80 min.

Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 800gramůPaprika červená
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůOlivy černé
- 2decilitryVíno červené
- 3decilitryVývar drůbeží
- 4gramyTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 3gramyMajoránka
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
594 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa osušíme, podélně rozkrojíme na menší plátky, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme ze všech stran, vyjmeme a necháme na talíři. Do výpeku přidáme máslo a na něm zpěníme nasekaný česnek a cibuli nadrobno. Přidáme rozpůlené papriky zbavené jádřinců, konzervovaná rajčata a vypeckované olivy a krátce podusíme. Na tento základ vložíme plátky masa, podlijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky a zakryté dusíme na mírném ohni 45 minut.
- 2Odstraníme bobkový list, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.