Kuře s Parmezánem
95 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVývar drůbeží
- 1špetkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
78 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
995 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do pekáče vymazaného máslem a pod pokličkou upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení kuře občas podlijeme vývarem. V kastrole na oleji osmahneme nasekaný česnek. Přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata, chvíli podusíme a vmícháme rajčatový protlak. Potom přidáme nastrouhaný sýr, oregano, majoránku a podle chuti cukr. Přilijeme trochu vývaru a za stálého míchání povaříme 10 minut. Do hotové omáčky vložíme upečené, naporcované kuře. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.