Kuřecí prsa a játra s kapustou
50 min.

Ingredience
- 800gramůKapusta hlávková
- 1kusPórek
- 150gramůBrambory
- 600gramůKuřecí prsa
- 150gramůJátra drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKmín drcený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Poškozené a povadlé kapustové listy odstraníme, silné žilkování seřízneme, omyjeme tekoucí vodou, "srdíčko" rozpůlíme. Košťál vyřízneme, spolu s listy nakrájíme na široké proužky, ostatní zeleninu očistíme, pórek i se zelenou částí a mrkví nakrájíme na plátky, brambory na kostičky.
- 2Kuřecí prsa očistíme, rozkrojíme, s odblaněnými játry omyjeme a necháme okapat. Maso nakrájíme na stejně velké kousky, prsa osolíme a opepříme z obou stran, zaprášíme moukou. Vložíme na rozehřátý olej, z každé strany opékáme 4 minuty. Poté přidáme kousky jater zaprášenými moukou, společně opékáme 5 minut. Játra jednou obrátíme, opečené maso vyjmeme, vložíme do mísy a udržujeme teplé.
- 3Do zbylého oleje po opékání masa vložíme mrkev a pórek, zprudka opékáme 2 minuty. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, bobkový list, kapustu a brambory. Dle chuti osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přikryté dusíme 15 minut na mírném plameni. Brambory musí být měkké a zelenina křupavá.
- 4Hotovou zeleninovou směs upravíme na mísu, na ni rozložíme maso, ozdobíme petrželkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.