Kuřecí prsa na sherry s olivami
60 min.

Ingredience
- 250mililitrůSherry brandy
- 70gramůOlivy nakládané
- 600gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1kusOregano čerstvé
- 120mililitrůVývar drůbeží
- 3špetkyPepř cayenský
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
11 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
729 mg
Cukr
148 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Posypeme solí a pepřem a každý kousek obalíme hladkou moukou. Maso opékáme na rozehřátém olivovém oleji ze všech stran.
- 2Opečené maso vyjmeme z pánve. Zbylý olej z pánve vylijeme, ale připečené zbytky masa neodstraňujeme. Do pánve nalijeme silný drůbeží vývar a sherry.
- 3Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme do pánve. Oregano opláchneme, vodu z něj setřepeme, otrháme lístky a také nasypeme do sherry s vývarem. Zvolna omáčku dusíme tak, aby se odpařila asi 1/3 tekutiny. Poté do ní nasypeme kuřecí kousky a dusíme na mírném ohni ještě asi 10 minut. Občas promícháme.
- 4Olivy nakrájíme na plátky a nasypeme k masu asi 5 minut před koncem dušení.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.