Kuřecí řízky s citronovým přelivem
35 min.

Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůStrouhanka
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej olivový
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
18 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme vejce s vodou a špetkou pepře. Ve druhé misce smícháme mouku, půl lžičky oregana a trochu pepře. Ve třetí misce smícháme strouhanku a zbytek oregana.
- 2Kuřecí prsa nařežeme na plátky, ty lehce naklepeme a mírně osolíme, pak obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec v ochucené strouhance. Obalené maso dáme na 15 minut do chladna.
- 3Na pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a na nich obalené řízky smažíme 3 až 4 minuty po každé straně. Usmažené dáme na talíře.
- 4V pánvi, ve které jsme smažili, rozpustíme máslo a dochutíme ho citronovou šťávou. Řízky vzniklou šťávou zalijeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.