Kuřecí roláda se švesky

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
62 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky namočíme do studené vody a necháme je 30 minut máčet. Poté vypeckujeme a rozřízneme na půlky. Sušené hříbky také namočíme do jiné nádoby s vodou, pokrájíme je na menší kousky.
  • 2
    Celé kuře očistíme, umyjeme, osušíme a ostrým nožem vykostíme. Plát masa osolíme, potřeme kari kořením smícháným se 2 lžícemi oleje, přes fólii naklepeme. Na rozklepaný plát masa rozložíme plátky šunky, plátky sýra, potřeme brynzou, naskládáme scezené švestky, posypeme solí, pepřem, roládu zavineme, stáhneme tenkým provázkem, vložíme do zapékací mísy a podlijeme 2 dl vody. Přikryjeme alobalem, připravenou roládu vložíme do nahřáté trouby a při 200 stupních pečeme 40 minut. Deset minut před dopečením sundáme alobal, maso vrátíme zpátky do trouby dopéct do zlatova. Upečenou roládu vytáhneme z trouby, necháme ji odpočinout, rozkrájíme na plátky, porce rozdělíme na talíře a přidáme omáčku.
  • 3
    Omáčka: výpek, který nám zůstal z rolády scedíme, přidáme olej, posypeme moukou, zalijeme 1 dl vody, přivedeme k varu, vsypeme scezené houby, posypeme oreganem a povaříme asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.