Kuřecí stehýnka na červeném víně

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
64 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, do masa vetřeme sůl a pepř.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme polovinu másla, opečeme na něm na nudličky nakrájenou slaninu a oloupanou, rozpůlenou šalotku. Vyjmeme a necháme stranou. Do výpeku vložíme kuřecí stehna a opečeme je ze všech stran. Zalijeme koňakem, poprášíme moukou a osmahneme. Přilijeme víno, uvedeme do varu, přidáme čerstvý tymián, bobkový list a dusíme asi 40 minut.
  • 3
    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrtky, opečeme na zbylém másle. Stehna vyjmeme z pekáčku. Do omáčky přidáme žampiony, slaninu se šalotkou a necháme přejít varem. Podle chuti přisolíme.
  • 4
    Kuřecí stehýnka podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.