Kuřecí žaludky na pomerančích
110 min.

Ingredience
- 50gramůBalsamico ocet
- 1kilogramŽaludky drůbeží
- 400gramůZelenina kořenová
- 3kusyBobkový list
- 3kusyHřebíček
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůPepř černý celý
- 5gramůSůl
- 50gramůCukr krupice
- 500gramůPomeranče
- 500gramůCibule červená
- 60gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
21 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Smícháme kořenovou zeleninu, bobkový list, rozpůlenou cibuli, hřebíček, nové koření, pepř, kuřecí žaludky a sůl, zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme pod pokličkou doměkka. Hotové žaludky vyjmeme a nakrájíme je na tenké proužky. Vývar přecedíme a svaříme na 500 ml. Z cukru uděláme světlý karamel. Zalijeme jej octem a vývarem, znovu vyvaříme na jednu třetinu. Z jednoho pomeranče a citronu oloupeme kůru. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Spolu s ovocnou šťávou a kůrou přidáme do vývaru a nezakryté vaříme 30 minut. V omáčce prohřejeme žaludky, dochutíme solí a pepřem a vmícháme po kouscích studené máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.