Kuskus salát s avokádem a balkánským sýrem

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1013 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
18 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuskus dáme do hrnce a zalijeme ho vařícím kuřecím bujónem. Hrnec zakryjeme a kuskus necháme 35-45 minut dostatečně nabobtnat, musí být měkký a celkem by se tekutina měla vstřebat. Poté ho dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout.
  • 2
    Mezitím si připravíme ingredience do salátu: sušená rajčata pokrájíme na nudličky. Omytá avokáda rozkrojíme, vyjmeme pecky, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Listy salátu rukoly, snítku bazalky a petrželky omyjeme a necháme okapat. Očištenou šalotku nakrájíme na tenké plátky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody ve které si 1 minutu povaříme 4 lžíce mraženého hrášku. Poté ho scedíme a necháme okapat. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky. Malou salátovou okurku omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechny připravené ingredience přidáme ke kuskusu, promícháme, podle chuti dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a extra olivovým olejem. Nakonec přimícháme balkánský sýr pokrájený na kostičky. Kuskus salát rozdělíme do misek, můžeme ho v případě zájmu pokapat ostrým olejem (chilli) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.