Kysané zelí dušené na víně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pokud je kysané zelí příliš kyselé, propláchneme ho ve vodě. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Necháme zesklovatět v kastrolu na rozehřátém sádle. Vložíme k ní zelí, chvíli podusíme a zalijeme vínem s vodou.
  • 2
    Přidáme na zelí cukr, osolíme, vložíme kuličky jalovce a pepře a kůži ze slaniny. Pečlivě promícháme, přikryjeme kastrol cibulí a 20 minut dusíme.
  • 3
    Omyjeme a oškrábeme 1 bramboru a nastrouháme ji najemno. Přidáme ji k zelí. Dusíme 15 minut, dokud zelí nezhoustne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.