Kysané zelí dušené na víně
50 min.
Ingredience
- 750gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 125mililitrůVíno ryzlink
- 250mililitrůVoda pitná
- 2špetkyCukr krupice
- 2špetkySůl
- 1kusBobkový list
- 5kusůJalovec
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusBrambory
- 20gramůSlanina vepřová
- 30gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pokud je kysané zelí příliš kyselé, propláchneme ho ve vodě. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Necháme zesklovatět v kastrolu na rozehřátém sádle. Vložíme k ní zelí, chvíli podusíme a zalijeme vínem s vodou.
- 2Přidáme na zelí cukr, osolíme, vložíme kuličky jalovce a pepře a kůži ze slaniny. Pečlivě promícháme, přikryjeme kastrol cibulí a 20 minut dusíme.
- 3Omyjeme a oškrábeme 1 bramboru a nastrouháme ji najemno. Přidáme ji k zelí. Dusíme 15 minut, dokud zelí nezhoustne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.