Lasagne s lososem a bešamelem

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly. Filety lososa nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme nahrubo, petrželovou nať nasekáme nahrubo. Sýr nastrouháme.
  • 2
    Na bešamelovou omáčku svaříme v hrnci mléko s cibulí, petrželovou natí, celým pepřem, bobkovým listem a muškátovým květem. Zhruba 10 minut vaříme na mírném plameni. V mezičase v rendlíku na másle připravíme světlou jíšku a odstavíme. Poté do jíšky přecedíme svařené kořeněné mléko a dobře vyšleháme dohladka. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut, nakonec osolíme.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky lasagní, přelijeme částí omáčky, poklademe částí lososa, přidáme několik semínek fenyklu a přikryjeme plátky lasagní. Postup opakujeme, končíme s plátky lasagní. Lasagne přelijeme rybím vývarem a posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.