Lehký dort s tvarohovou náplní
70 min.
Ingredience
- Na náplň
- 1lžíceCitronová kůra
 - 4lžíceCitronová šťáva
 - 6plátkůŽelatina bílá plátky
 - 500gramůTvaroh jemný
 - 200gramůCukr krupice
 - 380mililitrůSmetana na šlehání
 - 2lžíceCukr moučka
 
 - Na těsto
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 2kusyVaječný bílek slepičí
 - 2lžíceVoda pitná
 - 200gramůCukr krupice
 - 1kusCukr vanilka
 - 40gramůSolamyl
 - 40gramůMouka polohrubá
 - 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 - 20gramůMáslo čerstvé
 
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
8 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
383 mg
Cukr
66 g
Postup přípravy
- 1Dortovou formu vymažeme máslem, dort budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. Žloutky s vodou ušleháme do pěny, přimícháme cukr, vanilkový cukr a dobře ušleháme, až se cukr rozpustí. Do pěny opatrně zašleháme mouku, kterou jsme rozmíchali se Solamylem a kypřicím práškem. Na závěr lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny. Upečený korpus necháme mírně zchladnout, vyklopíme z formy a necháme zcela vychladnout. Na náplň necháme ve vodě nabobtnat plátky želatiny, které slijeme a na mírném plameni necháme rozpustit. Tvaroh ušleháme s cukrem, citronovou šťávou a kůrou, přimícháme rozpuštěnou želatinu a dobře ušlehanou smetanu. Vychladlý korpus napříč rozpůlíme, spodní část položíme na plochou servírovací mísu, přiložíme odpínací okraj formy, který jsme vyložili pečicím papírem a sevřeme. Na korpus navrstvíme tvarohový krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Dort dáme do chladu ztuhnout. Před podáváním odstraníme okraj formy a dort poprášíme moučkovým cukrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.