Lišky nakyselo se smetanovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 700gramůLišky čerstvé
 - 9decilitrůVoda pitná
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaKmín drcený
 - 1kusBobkový list
 - 90gramůOcet kvasný lihový
 - 2lžíceKopr čerstvý
 - 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
 - 1kusVejce slepičí
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
40 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
280 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lišky očistíme, omyjeme, drobné plodnice necháme celé, větší pokrájíme a vložíme do hrnce s vroucí slanou vodou. Přidáme drcený kmín, bobkový list a pomalu vaříme přibližně 10 minut doměkka. Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme k němu mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zamícháme k uvařeným liškám. Pomalu vaříme dalších 5 minut, přidáme ocet, po chvilce omytý, drobně pokrájený kopr a vaříme ještě dalších 5 minut. V misce ve smetaně rozšleháme vejce. Hrnec s liškami odstavíme z plotny, hned přimícháme smetanu, omáčku dochutíme solí i cukrem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.