Litomyšlské špagety
35 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety
- 300gramůMaso mleté - mix
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej olivový
- 3stroužkyČesnek
- 8gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 10gramůOregano sušené
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
35 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a zakapeme olivovým olejem.
- 2Na oleji osmahneme cibuli nadrobno, přidáme oregano a necháme zpěnit. Vložíme mleté maso, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran, obracečkou od sebe oddělujeme, aby se maso nespeklo do větších kusů. Přidáme rajský protlak a prolisovaný česnek a krátce povaříme. Nakonec přisypeme nastrouhané tvarůžky a už jen zahříváme, aby se ve směsi rozpustily. Omáčku vmícháme do špaget a rozdělíme na jednotlivé porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.