Lososí plátky Chambord
27 min.

Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůKarotka
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVíno červené
- 160gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůCibule
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a karotku, orestujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
- 2Do hrnce vložíme plátky lososa, přidáme orestovanou zeleninu z pánve, dále pak posekanou petrželku, bobkový list, tymián, osolíme, opepříme a zalijeme červeným vínem. Povaříme asi 10 minut.
- 3Plátky rozdělíme na talíře, přelijeme lžící omáčky ve které se vařily, ozdobíme orestovanými žampióny.
- 4Podáváme s nasucho opečenými topinkami z bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.