Lososí plátky Régence
35 min.
Ingredience
- Knedlíčky
- 1stroužekČesnek
 - 150gramůFilé rybí
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 20gramůŠalotka
 - 1špetkaMuškátový oříšek
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 60gramůStrouhanka
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusVejce slepičí
 - 20mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
 - 1lžičkaSůl
 - 1litrVoda pitná
 
 - Lososí plátky
- 60gramůCibule
 - 600gramůLosos - filety
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 1kusBobkový list
 - 5gramůTymián čerstvý
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 500mililitrůVíno bílé
 - 160gramůŽampiony čerstvé
 - 200mililitrůBešamel
 - 20mililitrůOmáčka rybí
 - 60gramůMrkev kořen
 - 15gramůPetržel kudrnka
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
22 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si uvaříme knedlíčky.
 - 2Rybí maso rozmělníme, smícháme se žloutkem a vejcem, přisypeme strouhanku navlhčenou smetanou, mouku, sůl, pepř, posekanou šalotku, prolisovaný česnek a špetku muškátového oříšku. Vše dobře promícháme, vytvoříme knedlíčky, které 2 minuty zavaříme ve slané vodě. Dáme zatím stranou a udržujeme teplé.
 - 3Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a mrkev, restujeme 2 minuty a stáhneme z ohně.
 - 4Do hrnce vložíme plátky lososa, přisypeme zeleninu z pánve, dále pak, bobkový list, tymián, posekanou petrželku, sůl a pepř. Zalijeme bílým vínem a povaříme 10 minut. Plátky scedíme a necháme okapat.
 - 5Plátky lososa upravíme na talíře, obložíme rybími knedlíčky, orestovanými žampiony a přelijeme bešamelem, do kterého jsme vmíchali rybí omáčku.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.