Ludl - pařené šišky
70 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
 - 1litrVoda pitná
 - 2,5lžičkySůl
 - 250gramůMouka pšeničná hrubá
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 2,5decilitryMléko plnotučné
 - 6lžicPerník
 - 6lžicTvaroh tvrdý
 - 4lžíceCukr moučkový
 - 3lžíceMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, l.5 lžičkou soli a vaříme je doměkka přibližně 20 minut. Scedíme, horké vyklopíme na pomoučený vál a válečkem je rozmačkáme.
 - 2Rozmačkané brambory shrneme na hromádku, přidáme k nim mouku, vejce a sůl. Těsto dobře uhněteme, vytvoříme z něj váleček o průměru asi 5 cm. Nakrájíme z něj dílky silné 1.5 cm a z každého v dlani vytvarujeme malou šišku. Poskládáme je na plech, který jsme vytřeli olejem. Plech se šiškami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 20 minut dozlatova.
 - 3Horké upečené šišky shrneme do mísy, přelijeme vařícím mlékem a necháme je pod poklicí pařit 5-6 minut.
 - 4Okapané šišky dáme na talíře, posypeme nastrouhaným perníkem, ozdobíme tvarohem, posypeme cukrem, polijeme rozpuštěným máslem a hned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.