Marinované vepřové kotlety se smaženými cuketami
50 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 6lžicOlej olivový
 - 2lžičkyMed včelí
 - 2stroužkyČesnek
 - 1lžičkaOregano sušené
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2kusyCuketa
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
421 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Citronovou šťávu smícháme s 2 lžícemi oleje, medem a lisovaným česnek, směs dochutíme oreganem, pepřem a solí.
 - 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, vložíme je do marinády a necháme 10 až 15 minut v chladnu.
 - 3Cukety omyjeme, nakrájíme na plátky a v pánvi s 2 lžícemi rozehřátého oleje je 5 minut smažíme, pak je opepříme a osolíme.
 - 4Kotlety vyjmeme z marinády a osušíme. V druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a maso na něm smažíme z obou stran 5 minut. Pak k němu přilijeme marinádu a pod pokličkou 10 minut dusíme na mírném ohni.
 - 5Smažené cukety rozdělíme na servírovací talíře, položíme na ně kotlety a zalijeme omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.