Masové kuličky pečené
45 min.
Ingredience
- 20gramůRajčata sušená sterilovaná
 - 150mililitrůVíno červené
 - 50gramůCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 500gramůMaso mleté - mix
 - 1kusVejce slepičí
 - 40gramůStrouhanka
 - 15gramůHořčice
 - 6gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 1gramOregano sušené
 - 1gramSaturejka
 - 1gramMajoránka
 - 1gramTymián sušený
 - 2gramyBazalka
 - 4gramyRozmarýn čerstvý
 - 2gramyŠalvěj čerstvá
 - 25gramůTuk
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
329 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
910 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme sušená rajčata a povaříme 10 minut. Rajčata vyjmeme a necháme okapat. Rajčata posekáme nadrobno, cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Bazalku, rozmarýn a šalvěj posekáme najemno a rozmícháme v hořčici. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme vejce, strouhanku, pokrájená rajčata, bylinkovou hořčici, cibuli, česnek, sůl, pepř, tymián, oregano, majoránku, saturejku a vymícháme masové těsto. Plech vymažeme tukem, z těsta mokrýma rukama tvoříme malé kuličky, které vyskládáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut.
 - 2Podáváme jako teplý předkrm s nějakou pikantní omáčkou nebo dresinkem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.