Masové kuličky po italsku
50 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí maso mleté
 - 60gramůStrouhanka
 - 50gramůSýr Parmezán
 - 1lžičkaOregano sušené
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 1lžíceOlej olivový
 - 1kusPaprika červená
 - 1kusCibule
 - 3stroužkyČesnek
 - 8kusůŽampiony čerstvé
 - 500gramůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
11 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a jemně pokrájíme, omyté žampiony rozkrájíme na plátky, česnek oloupeme a prolisujem, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme.
 - 2Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, nastrouhaný sýr, oregano, část česneku a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Směs promícháme, dochutíme solí a pepřem, vytvoříme 12 stejných kuliček.
 - 3Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky na něm za stálého obracení opékáme přibližně 10 minut, až mají zlatavou barvu. Pak je z pánve vyjmeme a odložíme.
 - 4Do oleje v pánvi vsypeme nakrájenou papriku, cibuli a zbytek prolisovaného česneku, za stálého míchání opékáme přibližně 3 minuty. Potom přidáme žampiony a směs smažíme další přibližně 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, do omáčky vložíme opečené masové kuličky, stále mícháme a přivedeme do mírného varu. Vaříme ještě 8 - 10 minut a následně podáváme, nejlépe s těstovinami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.