Mořský jazyk na marsale

165 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé.
  • 3
    Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.