Mořský jazyk na marsale
165 min.

Ingredience
- 1lžícePepř černý celý
- 8plátkůMořský jazyk
- 1decilitrVíno Marsala
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyBobkový list
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme vodu, oloupanou a přepůlenou cibuli, oškrábanou a přepůlenou mrkev, rybí kosti a kůži a bobkové listy a přivedeme do varu. Zmírníme plamen a povaříme směs hodinu, poté vývar procedíme a vyhodíme kosti a kůži a necháme stát.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Přidáme pokrájené šalotky a smažíme 3 minuty. Přidáme přepůlené žampiony a smažíme další 3 minuty. Přidáme kuličky pepře a postupně rybí maso. Z obou stran smažíme plátky do zlatohněda. Poté je vyndáme a udržujeme teplé.
- 3Přilijeme do směsi vývar a víno a necháme povařit 5 minut. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Omáčkou přelijeme rybí plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.