Mrkvové karbanátky s krémem
45 min.

Ingredience
- 1lžíceStrouhanka
- 100gramůMandle plátky
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,25kusZázvor celý
- 1kusCibule
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMrkev kořen
- 2kusyŽemle tuková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůTvaroh jemný
- 3lžíceMinerální voda jemně perlivá
- 1lžičkaKari koření
- 4lžícePažitka
- 80mililitrůVoda pitná
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme na kostky a namočíme do vody. Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, oloupaný zázvor nastrouháme najemno.
- 2Oloupanou cibuli nasekáme a zpěníme na oleji. Smícháme ji s mrkví, zázvorem a vejci, osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme strouhankou.
- 3Plech vyložíme pečicím papírem. Z připravené směsi tvarujeme karbanátky, posypeme je plátky mandlí a klademe na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 20 minut.
- 4Tvaroh rozmícháme s minerální vodou, vmícháme nakrájenou pažitku, sůl a kari koření.
- 5Mrkvové karbanátky rozdělíme na talíře s omytými listy salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.