Myslivecká roláda
75 min.
Ingredience
- 250gramůVepřová kýta
 - 500gramůHovězí maso zadní
 - 50gramůAnglická slanina
 - 1kusCibule
 - 2kusyMrkev kořen
 - 1kusPetržel kořen
 - 10kusůPepř černý celý
 - 1kusBobkový list
 - 3kusyJalovec
 - 0,25lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaSůl
 - 50gramůSádlo škvařené
 - 100mililitrůVíno bílé
 - 200mililitrůVoda pitná
 
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
787 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
45 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na hrubo, očištěnou zeleninu nakrájíme a kusy.
 - 2Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 3Poté hovězí potřeme hořčicí, na něj položíme plátek vepřového masa a poklademe plátky anglické slaniny.
 - 4Takto připravené maso svineme tak, aby slanina byla uvnitř závitku, převážeme nití a na rozpáleném sádle orestujeme ze všech stran.
 - 6Opečené maso i s výpekem přeložíme do pekáče, přidáme cibuli, zeleninu a koření. Lehce podlijeme částí vody a vína a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Průběžně podléváme zbylou vodou a vínem. Výpekem přeléváme maso.
 - 8Měkké maso vyjmeme a zbavíme nitě. Z vypečené šťávy odstraníme celé koření, vše ostatní rozmixujeme, případně ještě dochutíme.
 - 9Maso šikmo nakrájíme a servírujeme přelité omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.