Nákyp s ovesným zrním a zeleninou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
48 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar v hrnci přivedeme k varu, vsypeme dobře proprané a omyté ovesné zrní a spolu s bobkovým listem povaříme 30 minut. Zrní scedíme a v cedníku necháme okapat.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém másle (50 g) doměkka osmahneme na malé kostičky nakrájenou mrkev, celer a kedlubnu. Ochutíme 1 špetkou soli, zalijeme vývarem a pod poklici povaříme 15 minut. Opět scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky, zalijeme horkou vodou a necháme 10 minut spařit.
  • 4
    Okapaná ovesná zrna smícháme spolu s okapanou zeleninou. Půlku směsi dáme do zbylým máslem vymazané pečící formy. Potom naskládáme růžičky brokolice a rozložíme druhou půlku směsi.
  • 5
    Ve vhodné nádobě rozkvedláme vejce, přilijeme zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a přidáme sezamové semínka. Vše dobře promícháme a směsí zalijeme nákyp. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 6
    Naplněnou pečící formu vložíme do horké trouby. Při teplotě 200°C pečeme 40 minut.
  • 7
    Hotový nákyp necháme 5 minut odpočinout. Nakrájíme na porce, které pokládáme na jednotlivé, teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.