Námořnický guláš
100 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceVepřové sádlo škvařené
- 30gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 100gramůZelenina kořenová
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián sušený
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVíno červené
- 1lžíceKečup
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
10 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
998 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrolu vyškvaříme, přidáme sádlo a promícháme. Vložíme na kostky nakrájené maso, rychle orestujeme a potom maso odsuneme na stranu.
- 2Do výpeku v kastrolu dáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Vše osmahneme, osolíme, přidáme ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu a cukr. Promícháme a za občasného podlévání vývarem (nebo vodou) dusíme za častého míchání, až bude maso téměř měkké.
- 3Potom šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přilijeme víno, kečup a trochu vývaru. Zvolna dusíme do změknutí masa.
- 4Měkké maso vyjmeme z omáčky a přendáme do jiného kastrolu.
- 5Do omáčky vmícháme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a nakonec přecedíme přes jemný cedník na maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.