Netradiční boršč
70 min.
Ingredience
- 2kusyČervená řepa
- 0,25kusCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaAnýz celý
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRajčata
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusPetržel kořen
- 150gramůZelí bílé - sterilizované
- 2stroužkyČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kostkaBujón hovězí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Dáme vařit do osolené vody nakrájené zelí, kořenovou zeleninu, nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky.
- 2Přidáme anýz, kmín, bobkový list a kostku hovězího vývaru.
- 3Oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu osmahneme 5 minut na oleji, poté přidáme k ostatní zelenině a vše vaříme do změknutí asi 20 minut.
- 4Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Vše necháme přejít varem a dle chuťi okyselíme octem - asi 3 lžíce.
- 5Poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.