Ovčácké špízy s pórkovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 400gramůJehněčí kýta
 - 4lžíceCitronová šťáva
 - 2lžíceTymián sušený
 - 2lžíceRozmarýn sušený
 - 1lžičkaSůl
 - 16kusůBobkový list
 - 200gramůPaprika žlutá
 - 200gramůCuketa
 - 200gramůPórek
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 4lžíceOlej olivový
 - 200mililitrůMléko kefírové
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na kostky, ze 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic oleje, tymiánu, rozmarýnu a soli ušleháme marinádu. Pokapeme jí kostky masa, obložené bobkovými listy.
 - 2Očištěné papriky nakrájíme na čtverečky, omyté cukety na plátky.
 - 3Omytý pórek pokrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, podlijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou 8 minut. Vmícháme kefír, nasekanou petrželku, omáčku ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme a opepříme.
 - 4Na špízy střídavě napichujeme maso, papriky, cukety a bobkový list. Grilujeme po všech stranách asi 20 minut. Podáváme s pórkovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.