Ovocný bujon se sněhovými pusinkami
115 min.
Ingredience
- Křepelčí studený bujon [29586]
- 2stroužkyČesnek
 - 1kusBobkový list
 - 150gramůCeler bulvový
 - 2kusyCibule
 - 2špetkyHřebíček mletý
 - 0,5decilitrRakytníková šťáva
 - 4kusyJalovec
 - 1kilogramKřepelka
 - 200gramůKuřecí křídla
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 2špetkyNové koření mleté
 - 4lžícePepř 4 barev
 - 150gramůPetržel kořen
 - 150gramůPórek
 - 0,5lžíceSůl
 - 200gramůMrkev kořen
 - 5decilitrůVíno portské
 - 7decilitrůVoda pitná
 - 0,5decilitrVíno madeira
 
 - 1kusGrapefruity
 - 2kusyVejce slepičí
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 0,5špetkaSůl
 - 1špetkaPepř bílý
 - 1špetkaTymián sušený
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
676 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
22 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 12 vejce rozklepneme a opatrně rozdělíme bílky a žloutky zvlášť, každé do jiné misky.
 - 2Grapefruit oloupeme, rozdělíme na dílky, ze kterých sloupneme hořkou bílou blanku. Z oloupaných dílků dužinu vidličkou v misce rozmačkáme a smícháme ji s rozšlehanými 2 žloutky, s 2 lžícemi citronové šťávy, 1 špetkou soli, 1 špetkou pepře a ovocnou směs vmícháme do 1 litru horkého bujonu. Vaříme přibližně 4 minuty.
 - 3Mezitím si vyšleháme tuhý sníh ze 2 bílků se špetkou tymiánu. Lžicí vykrajujeme pusinky a opatrně je poklademe do horkého vývaru, který
 - 4rozdělíme do polévkových zapékacích misek a dáme je do předem vyhřáté trouby na 200°C zapéct.
 - 5Bujon s pusinkami zapékáme přibližně 5-7 minut a podáváme.
 - 6Křepelčí studený bujon [29586]:
 - 7Očištěnou a omytou křepelku rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omytá kuřecí křídla. Očištěnou a omytou zeleninu: Mrkev celer, petržel, pórek a cibuli pokrájíme na kousky a v pánvi zeleninu podusíme na másle přibližně 10 minut, pak ji přiložíme k masu, zalijeme 7 dl vody a 5 dl portského vína.
 - 8Přidáme 4 ks jalovce, 1 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaného česneku a 1 lžíci barevného pepře. Když vývar přijde k varu, teplotu zmírníme a pod pokličkou musí vývar jen probublávat 1 hodinu.
 - 9Vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do chladničky. Z vývaru posbíráme ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon.
 - 10Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
 - 11Do studeného bujonu přidáme 0,5 dl Madeiry a 0,5 dl rakytníkové šťávy. Dochutíme solí, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.