Pansotti s omáčkou a sýrem
68 min.

Ingredience
- 125litrůVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 150hrstíSýr Parmezán
- Nádivka
- Omáčka
- 90gramůOřechy vlašské
- 1stroužekČesnek
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 125mililitrůSmetana čerstvá ke šlehání
- 125mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Těsto pro výrobu vaječných těstovin
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaPetržel - nať
- 1špetkaŠalvěj sušená
- 1špetkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6813 kcal
Bílkoviny
572 g
Tuky
449 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Jako první připravíme omáčku a nádivku. V míse smícháme ricottu, nastrouhaný parmezán, nasekanou bazalku a petržel, oregano, utřený česnek a vejce. Dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
- 2Jádra vlašských ořechů, česnek a olej vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přilijeme až 125 ml vody, aby byla omáčka řidší. Směs přendáme do mísy a přilijeme smetanu. Dochutíme solí a pepřem a promícháme.
- 3Těsto připravíme smícháním surovin a vypracováním. Poté těsto rozválíme na délku 50 cm. Vyřízneme si 10 čtverců a do každého z nich umístíme trochu nádivky. Okraje kolem nádivky potřeme vody, poté čtverec přehneme tak, abychom získali trojúhelníky. Okraje stlačíme k sobě.
- 4Pansotti rozložíme na utěrku, lehce poprášíme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme i se zbytkem těsta.
- 5Těstoviny uvaříme v osolené vodě na 5 minut. Mezitím prohřejeme omáčku a vlijeme do mísy s naběračkou vody, ve které se vaří těstoviny. V pánvi necháme rozehřát máslo.
- 6Uvařené Pansotti smícháme s ořechovou omáčkou. Pokapeme horkým máslem a promícháme. Můžeme servírovat posypané nastrouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.