Parmice s humrovou omáčkou a noky
75 min.
Ingredience
- 600gramůParmice
 - 60gramůKarotka
 - 60gramůCibule
 - 30gramůČesnek
 - 50gramůRajčata
 - 1gramBobkový list
 - 1gramTymián sušený
 - 2gramyFenykl obecný
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 10gramůSůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 1000mililitrůVývar z humrů
 - 40gramůOlej olivový extra panenský
 
- Noky
- 300gramůBrambory vařené
 - 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 8gramůSépiový inkoust
 - 1,5litryVoda pitná
 
 - Zelenina
- 200gramůCeler řapíkatý
 - 160gramůMrkev kořen
 - 160gramůŘedkev bílá
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
50 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z parmice osolíme, opepříme, vložíme do pánve s polovinou olivového oleje a osmažíme z obou stran. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek posekáme najemno, mrkev nastrouháme, rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a mrkví, orestujeme, přidáme rajčata, okořeníme bobkovým listem, tymiánem, fenyklem, promícháme, zalijeme vývarem z humrů a zvolna vaříme zhruba 40 minut. Scedíme a tekutinu vyvaříme na 300 ml objemu. Do téměř vychladlé omáčky přimícháme máslo.
 - 2Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme žloutek, sépiový inkoust a vypracujeme tmavé těsto. Z těsta tvarujeme noky, které zavařujeme asi 5 minut. Řapíkatý celer, mrkev a ředkev nakrájíme na slámu, vložíme do pařáčku, ten položíme nad vroucí vodu a zeleninu krátce povaříme v páře.
 - 3Na talíře upravíme porce ryby, doplníme tmavými noky, zeleninou a přelijeme humrovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.