Pečené klobásy s bramborami
100 min.
Ingredience
- 1kilogramKlobása vepřová
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 500gramůPórek
- 750gramůBrambory
- 90gramůČočka červená
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyBobkový list
- 2kusyHřebíček
- 1stroužekČesnek
- 900mililitrůVývar drůbeží
- 30gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
63 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej a klobásy na něm dohněda osmahneme. Vyjmeme je a nakrájíme na silná kolečka.
- 2Do pekáče dáme vrstvy koleček pórku, kolečka brambor, klobás a čočky uvařené doměkka. Osolíme a opepříme, proložíme bobkovými listy, hřebíčkem a česnekem. Navrch dáme opět vrstvu brambor.
- 3Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a 30 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C, případně podléváme.
- 4Odstraníme poklici, zvýšíme teplotu na 200 °C a 20-25 minut necháme brambory dohněda zapéci. Ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.