Pečené krevety v kořeněné omáčce
25 min.
Ingredience
- 800gramůKrevety tygří - loupané
 - 50gramůMáslo čerstvé
 
- Na omáčku
- 80mililitrůOlej olivový
 - 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
 - 1lžičkaOmáčka sójová
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1lžícePetržel - nať
 - 0,13lžičkaTabasco
 - 0,25lžičkaBazalka sušená
 - 0,5lžíceCukr krupice
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžíceVíno madeira
 - 0,25lžičkaOregano sušené
 - 0,25lžičkaTymián sušený
 - 0,25lžičkaPepř cayenský
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
328 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek prolisujeme, petrželovou nať nasekáme najemno.
 - 2V míse smícháme olej, sójovou a worcesterovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tabasco, madeiru, cukr, bazalku, oregano, petrželovou nať, tymián, sůl a cayenský pepř.
 - 3Směs bylinek s olejem a kořením v rendlíku zahříváme na malém plameni až k varu, ale nesmíme vařit. Poté necháme omáčku prochladnout.
 - 4Krevety vložíme do pekáčku, přelijeme zchladlou omáčkou a necháme alespoň 1 hodinu marinovat.
 - 5Poté krevetami s omáčkou vyložíme v jedné vrstvě pekáč, který jsme vymazali máslem. Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 1/4 hodiny. Směs ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.