Pečený chňápal na bobkových listech
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyChňapal červený
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyCitrony
- 6kusůBobkový list
- 125mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Vápník
37 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme rybu. Odstraníme z ní žábry a uděláme několik zářezů do kůže. Rybu osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
- 2Jeden ze dvou citronů nakrájíme na plátky, které společně s bobkovými listy vložíme do břišních dutin ryb. Druhý citron ostrouháme a kůru uchováme. Z dužiny vymačkáme šťávu.
- 3Zbytek bobkových listů nalámeme na kousky. Připravíme pekáč, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Vložíme na něj nalámané bobkové listy, nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme vylisovanou citronovou šťávu. Vložíme rybu a 30 minut pečeme. Během pečení rybu jednou obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.