Pečený chňápal na bobkových listech

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Vápník
37 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme rybu. Odstraníme z ní žábry a uděláme několik zářezů do kůže. Rybu osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 200 °C.
  • 2
    Jeden ze dvou citronů nakrájíme na plátky, které společně s bobkovými listy vložíme do břišních dutin ryb. Druhý citron ostrouháme a kůru uchováme. Z dužiny vymačkáme šťávu.
  • 3
    Zbytek bobkových listů nalámeme na kousky. Připravíme pekáč, do kterého vlijeme olej a rozehřejeme. Vložíme na něj nalámané bobkové listy, nastrouhanou citronovou kůru a vlijeme vylisovanou citronovou šťávu. Vložíme rybu a 30 minut pečeme. Během pečení rybu jednou obrátíme a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.