Pečený rejnok s ementálem
30 min.

Ingredience
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
- 800gramůRejnok křídlo
- 250mililitrůVíno bílé
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyHřebíček
- 5gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
15 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
690 mg
Cukr
618 mg
Postup přípravy
- 1Do hluboké pánve vložíme rybu, víno, máslo, sekaný česnek, tymián, bobkový list, hřebíček, sůl, pepř a mouku. Přivedeme k varu a při mírné teplotě povaříme 5 minut.
- 2Rybu vyjmeme a vložíme do vymazaného pekáčku. Vývar přecedíme a zredukujeme na polovinu. Omáčku přelijeme přes rybu, zasypeme sýrem a v troubě, předehřáté na 210 °C, zapečeme asi 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.