Pikantní hovězí na pivě
45 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso zadní
 - 100gramůSlanina vepřová
 - 3kusyCibule
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká
 - 3decilitryPivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 1decilitrVoda pitná
 - 1kusMasox
 - 1hrstPetržel kudrnka
 - 1kusBobkový list
 - 1špetkaTymián sušený
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 1lžičkaOcet kvasný lihový
 - 1lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme s trochou soli. Cibuli oloupeme a najemno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
 - 2Hovězí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme.
 - 3Ve větší pánvi osmažíme slaninu, přidáme k ní kousky masa a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Potom do pánve přimícháme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova, přidáme utřený česnek, přilijeme pivo a trochu vody, vše promícháme a krátce povaříme. Ke směsi přisypeme nakrájenou petrželku, bobkový list, tymián a cukr, přilijeme ocet a ve vodě rozmíchaný Masox. Pánev přikryjeme poklicí a maso dusíme doměkka.
 - 4Měkké maso zaprášíme moukou, promícháme a směs ještě krátce bez pokličky necháme vařit.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.