Pikantní polévka z máslové dýně s chilli
40 min.
Ingredience
- 500gramůDýně
 - 1kusBrambory
 - 1kusCibule
 - 1kusChilli paprička
 - 500mililitrůVoda pitná
 - 2lžícePetržel - nať
 - 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
 - 1kusBujón bylinkový
 - 1kusBobkový list
 - 2špetkyPepř bílý
 - 3špetkySůl
 - 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytou máslovou dýni rozkrojíme, vydlabeme lžicí semínka i s vlákny. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou a omytou bramboru rozkrájíme na malé kostky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme ji nadrobno. Očištěnou cibuli nakrájíme též na kousky. Petrželovou nať pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.
 - 2Do hrnce s 500ml vody dáme všechnu pokrájenou zeleninu, vodu přivedeme k varu, přidáme malou kostku zeleninového bujónu a bobkový list. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a zeleninu budeme vařit 15-20 minut doměkka. Z uvařené zeleniny vyndáme bobkový list, přimícháme smetanu a dochutíme solí. Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme ji dohladka.
 - 3Do talířů dáme nastrouhaný tvrdý sýr, přelijeme ho horkou krémovou polévkou, ozdobíme petrželkou a hned podáváme. Dobrou chuť.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.