Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
26 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Papriku podélně rozpůlíme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na jemno.
  • 2
    Z domácí pekárny vyjmeme pečicí formu, nasadíme míchadla, nalijeme do ní mléko a olej, přidáme polohrubou pšeničnou mouku, Solamyl, kmín, bazalku, pepř. Doprostřed uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy dáme sůl.
  • 3
    Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do formy v opačném pořadí.
  • 4
    Formu se surovinami vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení toustů o váze 0,9 kg a světlou kůrku a pekárnu zapneme.
  • 5
    Když pekárna zvukovým signálem upozorní na přidání přísad, přisypeme do těsta nakrájenou slaninu a papriku. Pokud pekárna signálem není vybavena, přidáme suroviny přibližně 5 minut před koncem cyklu hnětení - míchání.
  • 6
    Po upečení formu v rukavicích vyndáme, chléb opatrně vyklepneme, položíme na kuchyňské síto a necháme mírně vychladnout. Pizza chléb můžeme krájet přibližně 30 minut po upečení, podáváme ho vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 3. 2016
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Ten chlebík vypadá moc hezky, podařil se. A věřím, že stejně dobře i chutná.🙂
Anonymní uživatel
út 8. 3. 2016
Pizza chléb se slaninou a paprikou z domácí pekárny
Pizza chleba krásně nakynul. Je zabarvený do růžova od papriky. Je dobrý a hezky nám to tu provoněl 🙂