Pizza quattro stagioni
35 min.
Ingredience
- 30gramůMouka kukuřičná
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 700gramůTěsto na pizzu
 - 180gramůRajčata
 - 15gramůSýr Parmezán
 - 60gramůMozzarella
 - 30gramůProsciutto sušené
 - 30gramůArtyčoky sterilované
 - 35gramůŽampiony čerstvé
 - 12mililitrůOlej olivový
 - 12gramůPassata (drcená rajčata)
 - 1špetkaOregano sušené
 - 10gramůBazalka
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu rozdělíme na dvě části a každou z nich rozválíme na plát o průměru 30 cm. Přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
 - 2Těsto potřeme rajčatovou omáčkou připravenou z rozmixovaných 120 g rajčat, 2 stroužků česneku, soli, pepře, bazalky, olivového oleje a passaty.
 - 3Dvě protilehlé čtvrtiny posypeme nakrájenou mozzarellou. Na jednu pak přidáme nadrobno nakrájený prosciutto, na druhou pokrájené rajče, které osolíme a posypeme sekanou bazalkou. Další část pokryjeme nakrájenými žampióny a oreganem. Poslední čtvrtinu ochutíme artyčoky a též oreganem.
 - 4Připravenou pizzu pečeme v troubě při 230 °C. Doba pečení je cca 14 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.