Polévka italská bollito misto
150 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kližka
- 3lžíceSůl
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 4litryVoda pitná
- 1kusTelecí jazyk
- 1,2kilogramyKuře
- 50gramůRozmarýn čerstvý
- 600gramůTelecí kýta
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyTelecí kosti
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5kusCitrony
- Na zelenou omáčku
- 50gramůPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 2kusySardelové řezy
- 2lžíceKapary
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceStrouhanka
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOcet bílý vinný
- 125mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1655 kcal
Bílkoviny
155 g
Tuky
102 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme velký hrnec, do kterého dáme hovězí maso, kosti, osolíme a opepříme. Zalijeme vodou a 1 hodinu vaříme.
- 2Přidáme telecí jazyk a dál vaříme ještě 30 minut.
- 3Dovnitř omytého kuřete vložíme rozmarýn. Kuře přidáme do vývaru, vložíme k němu ještě telecí maso. Oškrábeme mrkev, petržel a celer a nakrájíme na kostičky a přidáme do vývaru. Oloupeme cibuli a vložíme do vývaru. Vaříme 1 hodinu. 15 minut před dokončením polévky přidáme kůru nastrouhanou z jednoho citronu.
- 4Připravíme omáčku. Najemno nasekáme petrželku, pokrájíme česnek, sardelové řezy, kapary. Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kousíčky. Promícháme se strouhankou a octem. Pak postupně vmícháváme olej, dokud nevznikne roztíratelná omáčka. Osolíme a opepříme. Připravenou omáčku vložíme do chladničky, kde ji necháme 1 hodinu odležet.
- 5Z vývaru vyndáme telecí jazyk, oloupeme z něj kůži a pokrájíme ji na plátky. Rozporcujeme kuře na 6 dílů. Plátky telecího jazyka a kusy kuřete rozdělíme do talířů. Zalijeme je hotovým vývarem, do kterého přidáme omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.