Polévka z batátů se sýrem
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 5gramůSůl
- 2kusyPórek
- 180gramůBrambory sladké (Batáty)
- 850mililitrůVývar zeleninový
- 50gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 5gramůPepř černý mletý
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůSýr Čedar
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
48 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu. Přisypeme cibuli, pórek a za stálého míchání opékáme 3 minuty, až zelenina lehce změkne. Přidáme batáty. Za stálého míchání restujeme 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme petrželku, bobkový list, dochutíme solí a pepřem. Polévku přivedeme do varu, snížíme teplotu a cca 30 minut pozvolna dovaříme. Hrnec odstavíme a necháme zchladnout. Odstraníme bobkový list.
- 2Polovinu polévky rozmixujeme dohladka, vrátíme zpět do hrnce, zamícháme s nepromixovanou polovinou. Vše promícháme se smetanou. Polévku necháme 5 minut prohřát a zapracujeme sýr. Polévka se nesmí vařit.
- 3Hotovou polévku posypeme sýrem. Podáváme s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.