Polévka z červené řepy s klobásou
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 30gramůPetržel kořen
- 150gramůČervená řepa
- 120gramůZelí kysané
- 100gramůKlobása uzená
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 200gramůHovězí maso přední
- 1kusCibule
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kyselé zelí, mrkev, petržel a cibuli očistíme a nakrájíme. Klobásu krájíme na kolečka.
- 2Hovězí maso dáme vařit vcelku do studené a osolené vody s celým pepřem a bobkovým listem. Po půl hodině varu přidáme červenou řepu, kyselé zelí, mrkev, petržel, cibuli a klobásu.
- 3Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na kostky a vrátíme ho zpět do polévky.
- 4Nakonec přilijeme kyselou šlehačkovou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.