Polévka z hovězích jater
40 min.
Ingredience
- 1,5litryHovězí vývar základní
 - 1kusCibule
 - 50gramůMrkev kořen
 - 50gramůPetržel kořen
 - 50gramůCeler bulvový
 - 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 200gramůJátra hovězí
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 2kusyBobkový list
 - 1kusNové koření celé
 - 1lžičkaTymián čerstvý
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 80gramůSádlo škvařené
 - 0,2litrMléko polotučné
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme hovězí játra nakrájená nadrobno a opečeme. Vyndáme je a do hrnce dáme nasekanou cibuli, mrkev, petržel, celer, vše nakrájené na kostičky, a osmahneme. Přidáme mouku, opražíme dozlatova a podlijeme hovězím vývarem.
 - 2Přidáme opečená játra, bobkový list, nové koření, tymián, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, vyndáme koření a vše rozmixujeme.
 - 3Zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.