Polévka z králíka se smetanou
110 min.
Ingredience
- Na polévku
- Na vývar
- 70gramůPetržel kořen
- 70gramůMrkev kořen
- 70gramůCeler bulvový
- 50gramůCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 800gramůKrálík hřbet
- 2kusyPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusNové koření celé
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme vývar. Králičí hřbety opláchneme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli rozpůlíme.
- 2Půlky cibule opečeme na oleji, přidáme zeleninu a králičí hřbety, které jsme nasekali. Do hrnce vlijeme vodu a vaříme. Během varu odebíráme pěnu. Když se pěna už netvoří, přidáme koření, sůl a snítky petržele.
- 3Vývar na mírném plameni vaříme zhruba 60 minut. Poté přecedíme do čistého hrnce a prochladlé maso z hřbetů obereme.
- 4Do polévky připravíme zeleninu včetně cibule, kterou očistíme a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme najemno.
- 5Zeleninu i s cibulí osmažíme na másle dozlatova, vmícháme mouku, osmažíme a zašleháme 1 l vývaru z králíka. Dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Na mírném plameni za častého míchání vaříme zhruba 15 minut. Nakonec do polévky vložíme obrané maso, vlijeme smetanu, ochutíme muškátovým květem a krátce povaříme.
- 6Polévku podáváme ozdobenou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.