Polévka z kyselého zelí
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 3kusyOlej sójový
 - 300gramůZelí kysané
 - 2kusyHřebíček
 - 1kusBobkový list
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 400gramůBrambory
 - 100mililitrůVíno bílé
 - 2lžíceZakysaná smetana
 - 250gramůSalám měkký
 - 1kusJablka
 - 3kusyJalovec
 - 1litrVývar drůbeží
 - 0,5lžičkaKmín drcený
 - 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
 - 0,5lžičkaMajoránka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jablko oloupeme, vyjmeme jadřinec a nakrájíme na kostičky.
 - 2V hrnci rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli. Přidáme jablko a dusíme 3 minuty tak, aby se nezbarvilo. Přidáme kysané zelí, hřebíček, bobkový list, kmín, jalovec, sůl, pepř a majoránku. Přilijeme vývar a vaříme 2-3 minuty.
 - 3Oloupeme brambory, nastrouháme a ihned přidáme do polévky, přilijeme víno a vaříme 25 minut při nízké teplotě. Občas promícháme.
 - 4Na závěr polévku zjemníme smetanou a dochutíme. Vyjmeme bobkový list, salám nakrájíme na silnější plátky a přidáme do polévky. Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.