Polévka z mořských ryb a kukuřice
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKukuřice
- 125gramůDýně
- 1kusBrambory
- 1kusChilli paprička
- 1,25litryVývar rybí
- 250mililitrůProtlak rajčatový
- 1kusBobkový list
- 0,25lžičkaTymián sušený
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůTreska aljašská
- 12gramůČesnek
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou malou cibuli a dva utřené stroužky česneku. Opékáme, než začnou měnit barvu.
- 2Přidáme sladkou kukuřici, na kostičky nakrájenou dýni, na kostky nakrájený brambor a nasekanou chilli papričku bez semen. Dusíme ještě cca 5 minut pod pokličkou.
- 3Přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bobkový list, sůl, pepř, tymián, vaříme do měkka cca 15 minut.
- 4Přidáme na velké kousky nakrájené tužší bílé rybí maso a jen krátce prohřejeme.
- 5Odstraníme bobkový list a podáváme zdobené citronem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.