Polévka z rajčat a zeleniny
65 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaMajoránka
 - 100gramůHrášek
 - 1kusPetržel - nať
 - 1litrHovězí vývar základní
 - 4kusyPaprikové lusky čerstvé
 - 1lžičkaMáslo čerstvé
 - 2kusyCibule
 - 100gramůCeler bulvový
 - 1kusBobkový list
 - 100gramůMrkev kořen
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusKvěták
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na půlky nakrájený česnek s ostatním kořením vyvaříme v malém rendlíku.
 - 2Očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu podusíme na másle zvlášť. Podušenou zeleninu přelijeme odvarem z koření, přidáme květák nebo hrášek, oloupaná nakrájená rajčata a přelijeme vývarem. Vaříme do té doby, až je zelenina měkká, nesmí však být rozvařená.
 - 3Po uvaření posypeme petrželovou natí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.