Polévka z rajčat a zeleniny
65 min.

Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 100gramůHrášek
- 1kusPetržel - nať
- 1litrHovězí vývar základní
- 4kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 100gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kusKvěták
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
3 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
9 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Na půlky nakrájený česnek s ostatním kořením vyvaříme v malém rendlíku.
- 2Očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu podusíme na másle zvlášť. Podušenou zeleninu přelijeme odvarem z koření, přidáme květák nebo hrášek, oloupaná nakrájená rajčata a přelijeme vývarem. Vaříme do té doby, až je zelenina měkká, nesmí však být rozvařená.
- 3Po uvaření posypeme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.