Polévka z rajčat zahuštěná
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 3lžíceRýže dušená
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůCeler bulvový
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVývar zeleninový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zalijeme vývarem ze zeleniny.
- 2Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, očištěná a rozkrájená rajčata. Polévku osolíme, přidáme bobkový list a necháme ji vařit cca 20 min.
- 3Polévku poté procedíme, přidáme zvlášť uvařenou zavářku.
- 4Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 5Můžeme si ji také zjemnit tím, že po odstavení do polévky vlijeme šálek smetany nebo mléka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.