Polévka z rajčat zahuštěná

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku, kterou pak zalijeme vývarem ze zeleniny.
  • 2
    Přidáme nahrubo nastrouhaný celer, očištěná a rozkrájená rajčata. Polévku osolíme, přidáme bobkový list a necháme ji vařit cca 20 min.
  • 3
    Polévku poté procedíme, přidáme zvlášť uvařenou zavářku.
  • 4
    Nakonec polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
  • 5
    Můžeme si ji také zjemnit tím, že po odstavení do polévky vlijeme šálek smetany nebo mléka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.