Pomázanka z domácího pivního sýru
10 min.

Ingredience
- Domácí pivní sýr [50579]
- 2,5gramyKmín celý
- 5gramůSůl
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
604 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Domácí pivní sýr [50579]:
- 2Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně upěchujeme. Mísu přikryjeme čistou utěrkou, přiklopíme víkem a tvaroh necháme alespoň 5 dní uležet na teplém místě. V průběhu zrání sýr občas pokropíme pivem.
- 3V míse utřeme změklé máslo s domácím pivním sýrem do pěny, přisypeme sladkou papriku a najemno nakrájenou cibuli, vše důkladně promícháme a případně ještě dochutíme pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.